• +31 (0)33 299 17 11

De 4 van Stolp over hazelnoten

31 december 2018 |

Als specialist op gebied van brood, banket en chocolade geeft u uw klanten graag advies over uw producten. Dat geldt ook voor ons. Als specialist op gebied van zuidvruchten, tomaten, noten, kokos en andere tropische kwaliteitsingrediënten geeft Stolp International graag antwoord op een viertal vragen. Wanneer u gebruik maakt van onze producten, zijn dit de 4 meest gestelde vragen van de consument aan uw verkoopmedewerker in de winkel.

1. Waar komen de grondstoffen die u verwerkt vandaan?
Hazelnootbomen groeien op zeer veel plaatsen in de wereld. Toch zijn er maar een paar landen belangrijk als het gaat om de grootschalige productie. In Nederland worden vooral veel Turkse hazelnoten verwerkt.

2. Wanneer worden deze grondstoffen geoogst?
De oogst van hazelnoten vindt plaats in de maanden augustus en september.

3. Welke soorten zijn er verkrijgbaar?
Bij Stolp International hebben we verschillende soorten hazelnoten in het assortiment. Zowel hele hazelnoten met vlies als zonder vlies. En verder geroosterde, gehakte, geschaafde en gemalen hazelnoten.

4. Welke eindproducten kunt u maken met deze grondstoffen?
Hazelnoten zijn zeer goed te gebruiken in chocoladeproducten en hazelnootstukjes kunnen goed gebruikt worden voor het aanzetten van verschillende soorten taarten. Daarnaast is de hazelnoot een bijzonder smakelijk product om te verwerken in brood.

Wilt u nog meer weten over hazelnoten? Check dan het nieuwsbericht van maart, of kijk op de website bij ons assortiment. Om ook hierna op de hoogte te blijven van de vele product-mogelijkheden van Stolp International, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. De link hiervoor vindt u aan de onderzijde van onze website.

Terug naar overzicht