• +31 (0)33 299 17 11

Stolp International expert in import

02 maart 2018 |

Stolp International is in 1907 begonnen als klein familiebedrijf. Inmiddels ruim 110 jaar later, staan we bekend als dé Nederlandse expert in import van zuidvruchten, tomaten, noten, kokos en andere tropische kwaliteitsingrediënten.

Stolp is een dochteronderneming van Beko, Nederlands grootste totaalpartner voor de ambachtelijke brood- en banketbakker. Producten geïmporteerd door Stolp komen in grote aantallen binnen van over de heel wereld. Voor de distributie in de bakkersbranche werkt Stolp nauw samen met zusterbedrijf Beko Groothandel. Door de fijnmazige distributie is het voor klanten van Beko Gropothandel niet noodzakelijk om grote hoeveelheden in één keer af te nemen en op de slaan. Het assortiment van Stolp is eenvoudig en in handzame hoeveelheden te bestellen. Bij Stolp International weten we waar topingrediënten aan moeten voldoen en zorgen we er voor dat de vruchten voor u direct te plukken zijn!

Juiste kwaliteit en smaakbeleving

Stolp zorgt altijd voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dit maken we mogelijk door ons dagelijks in alle wereldmarkten te verdiepen zodat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Maar ook ontwikkelingen in de consumentenwereld volgen we op de voet. Dit resulteert in een compleet assortiment met volop keuze.

Door onze manier van werken kunnen we optreden als specialist met gedetailleerde en praktische informatie over een uniek assortiment. En kunnen we u altijd de producten aanbieden met de juiste kwaliteit en smaakbeleving. Kwaliteit wordt namelijk op alle fronten door ons bewaakt. In ons magazijn gaan alle inkomende producten door de handen van onze controledienst waardoor iedere partij altijd dubbel gecheckt is.

We zien het als een sport om de hoogste kwaliteit te vinden en deze vervolgens te combineren met de meest efficiënte importwijze. Geen uitdaging is voor ons te groot en we blijven daarom voortdurend op zoek naar het beste dat er in de wereld te koop is. Dat doen we vanuit Bunschoten met een groot netwerk in de gehele wereld.

Hazelnoten

Wereldwijd is het gebruik van hazelnoten enorm en in Nederland is dat net zo, vooral in de bakkersbranche. Het overgrote deel van onze import komt uit Turkije, waar na de oogst hazelnoten in de schaal in silo’s worden opgeslagen. Dit vergroot namelijk de houdbaarheid, dankzij de natuurlijk bescherming van de schaal. Vlak voor de verwerkingen worden de noten pas gekraakt en gereinigd. Hazelnoten worden vervolgens licht geroosterd, zo laat het vliesje gemakkelijk los van de noot.

Assortiment

Het assortiment van Stolp International wordt in grote aantallen geïmporteerd van over de hele wereld. Hazelnoten van Stolp zijn te bestellen in verschillende maatvoeringen via zusterbedrijf Beko Groothandel. Hazelnoten zijn verkrijgbaar als naturel, blanched, in stukjes en als schaafsel. Zie hieronder de maatvoeringen van het assortiment.

Hazelnoten 13/15 naturel   10 kg 
Hazelnoten 12/14 blanched   10 kg 
Hazelnoot stukjes 2-4 mm10 kg
Hazelnoot stukjes 3-5 mm10 kg 
Hazelnoot stukjes 5-7 mm10 kg
Hazelnoot stukjes 8-12 mm10 kg
Hazelnoot schaafsel10 kg 

In de bakkerij

In de bakkerijbranche wordt er gewerkt met diverse soorten en maatvoeringen hazelnoten. Stolp International biedt hierin diverse mogelijkheden. Als specialist geven we graag praktisch advies voor het werken met noten voor de professional in de bakkerij. Michel Schröder, baktechnisch adviseur van Beko Groothandel, geeft uitleg over het bruneren van noten. Dit doet hij vanuit het Beko Inspiratie Centrum (BIC) te Utrecht. In dit filmpje legt Michel het belang van roosteren van noten uit en geeft hij tips hoe u dat het beste kunt doen.Terug naar overzicht